söndag 6 januari 2013

Tobias fyllde 25 - det firade vi stort, del 1

Dagen efter han kom hem från Stockholms julfirande, började det riktiga firandet! Klockan 11:30 plingade jag på hos en yrvaken och förvånad Tobias, drog fram kuvert nummer 1 av 8 av dagens uppdrag, där det första löd: Gör som Sarah säger. Alltid. Nummer 2 var något i stil med: Infinn dig på Aqua Spa för din inbokade tid kl. 12:15.

Vi skyndar oss mot första målet och en spänd och förväntansfull herre får visa ett uppdragskuvert.

Väl där anmäler sig Tobias i receptionen, i tron om att det är en skön massagebehandling han ska få - istället berättar kvinnan att han ska få göra en ögonbrynsplockning.



Uppdrag 4: hitta ett lämpligt matställe och prova något nytt. Chilla. Sådär på mellandagarna var det givetvis knökfullt med folk överallt så det blev Kitchen, Tobias prövade dock en dryck han inte brukar ta - Sprite.


Uppdrag 5: hitta en tröja/t-shirt som inte är du. Sarah vet. Det här var nog det svåraste uppdraget. Typ "köp något som du aldrig någonsin skulle ha på dig i vanliga fall". Jag känner Tobias väl så jag fick sista ordet innan köpet och nekade många t-shirtar som det var alltför mycket han över. Tillslut fann vi en rosa/vitrandig, ja ful skjorta på Cubus - den fick det bli! Inte nöjd kille.


Uppdrag 6: Vad är roten ur ett gross? Mobil eller internet ej tillåtet att använda. Var lite knepig den med. När han började fråga äldre herrar var det i alla fall fler som närmade sig ett svar, så tillslut gick det med! Ett gross = 144, roten ur 144 = 12.


Uppdrag 7: Löstes galant framför en skara kvinnor på Intersport.


Inför sista uppdraget behövde vi fördriva lite tid, så vi tog en snabbfika på Lilla Marie. Om Tobias var spänd! Jag hade tutat i honom att vi skulle fara och träna bodycombat kl 17:00 och att det fortfarande var planen, att de här uppdragen på stan var mitt påhitt och att det bara skulle ta några timmar. När vi åt middag ringde han till Mirjam och berättade att han blivit kidnappad och frågade om hon var med på det, men hon lyckades agera skådespelare bra.

Efter fikat gick vi bort till busstationen och han fick läsa det sista uppdraget: Ta på dig ögonbindeln och invänta skjuts. På med min scarf runt ögonen, sedan kom Linus och hämtade oss inför det riktiga firandet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar